MDI-FUSION-125-125-135-sence

MD Inženiring

JEKLENE KONSTRUKCIJE

Ravnanje z odpadki

RAZISKAVE

Re-sort

REFERENCE

KONTAKT

clip_image002
[Uvod] [Raziskovalno področje] [Rezultati] [Kontakt] [Raziskave] [Ravnanje z odpadki]

V raziskovalnem delu se vidimo predvsem na področju razčlenitve mehanskih postopkov obdelave mešanih komunalnih odpadkov, z različnimi vrstami obdelave (biološko, kemično, termično,…)

Naše področje raziskovanja je zmanjševanje količine deponiranih, že obdelanih komunalnih odpadkov, ki predstavljajo pereč problem današnje družbe. Zavedati se moramo, da je prostor odlagališč prenatrpan in je nujno poiskati rešitve, ki bodo vodile do količinsko  minimalnega odlaganja odpadkov na deponije. Po evropskih direktivah je dovoljeno odlagati manjše deleže mešanih komunalnih. Cilji raziskav so zastavljeni v naslednjih smereh:

 

  • zmanjšati prostornino odpadkov namenjenih na deponije
  • na deponije odlagati čimbolj nevtralne komponente – biološko stabilno frakcijo
  • ohraniti energetsko bogate frakcije v odpadkih za nadaljnjo uporabo le teh z možnostjo čim boljšega izkoristka toplotne in električne energije
  • zmanjšati količine izcednih vod in deponijskega plina iz deponijskega telesa

 

Raziskovanje obsega  temeljne, uporabne in razvojne  raziskave, strokovno delo  in  analize. Prizadevamo si izboljšati rezultate, ki nam jih daje dosedanje stanje mehansko – biološke obdelave.   S pomočjo rezultatov študij si bomo prizadevali priti do rezultatov, ki bodo v pomoč tudi pri nadaljnjih korakih raziskovanja.

 

[MD Inženiring] [Jeklene konstrukcije] [Ravnanje z odpadki] [Raziskave] [Reference] [Re-sort] [Kontakt]